Flyktningerennet vist på kart


Siste arrangementsdato: Sunday, April 2, 2017

Lengde: 41.8 km Høydeprofil

Flyktningerennet (svensk: Flyktingloppet) er et 44 kilometer langt internasjonalt, årlig turrenn på ski som går fra Nordli i Lierne kommune i Nord-Trøndelag til Gäddede i Strömsund kommune i Sverige.

Det har blitt arrangert siden 1950 av Lierne IL og Gäddede SK. Rennet går til minne om dem som måtte flykte fra Norge til Sverige under 2. verdenskrig, og store deler av løypa går langs traseen som ble brukt av flyktningene.
I tillegg til rennet på 44 kilometer på søndag arrangeres det også et renn på 15 kilometer på lørdag langs den siste delen av løypa. Det har vært kvinneklasse i Flyktningerennet siden 1964, da bare på 15 kilometer. Siden 1993 har både mennenes og kvinnenes seniorklasse vært på 44 kilometer.

Den lange løypa starter på Stortangjorda i Sandvika i Nordli og går via Kvelifjellet, Kvemoen, grenserøysa ved Kvesjøen, og Muruhatten til Gäddede. Den korte løypa starter på Grenserøysmyra ved Kvesjøen og går i samme trasé som den lange løypa, hovedsakelig på svensk side, til Gäddede. Høyeste punkt på den lange løypa er 635 moh. på Kvelifjellet, på den korte løypa er høyeste punkt i overkant av 550 moh. på Muruhatten.

Flyktningerennet har blitt avlyst kun én gang – i 1982, da ankomstveien til Lierne ble overflommet av isblokker i Sanddøldalen.
Kilde Wikipedia


 
Kart
Utskriftsvenlig løypeprofil (NB! Under utvikling)